Etter black friday kommer blåmandag?

(Jeg vet selvfølgelig at det er cybermonday som følger black friday, men i dag tenkte jeg å snakke om blåmandag og hva du kan gjøre for å gjøre den litt mindre blå)

Det er mulig jeg tar feil, men inntrykket mitt er at veldig mange boikottet black friday i år. I tillegg synes jeg det virker som om butikkene hadde flere eksemplarer av varene og at serverne er oppgradert til å klare pågangen på store handledager. Derfor følte i alle fall jeg at jeg hadde tid til å tenke meg opp både en og to ganger. Så for øyeblikket er jeg mer usikker på om jeg angrer på noe jeg ikke kjøpte enn det jeg faktisk kjøpte.

Men jeg leste et sted at det var mange som angret på kjøp gjort på black friday. Selvsagt finner jeg ikke igjen kilden, så det nøyaktige tallet husker jeg ikke. Men det var ganske mange som en eller annen gang hadde angret på kjøpe de hadde gjort på black friday. Det undersøkelsen ikke sier noe om (i alle fall ikke i den populistiske versjonen som jeg leste), er om de da gjorde noe med det eller ikke.

Vi gjør alle bomkjøp. Den kjole som satt fint i butikken var kanskje ikke like flatterende i det skarpe lyset hjemme? Eller fargen var helt feil? Eller kanskje du ikke egentlig trengte det du kjøpte? I så fall tenker jeg at vi egentlig er ganske heldige som bor der vi bor, vi har verdens beste av mye – inkludert angrerett. Så hvis mandagen ble blå, så er det mulig å snu det.

Netthandel – alltid 14 dagers angrefrist

Har du handlet på nettet har du alltid 14 dagers angrefrist (noen unntak bl.a. billetter og ferskvarer). Når du har fått tenkt deg om i ro og mak, returner varen dersom du ikke vil ha den. OK, så må du kanskje betale returfrakt for varen, men for dyre varer vil jo det være mye billigere enn en vare du ikke trenger eller har lyst på. OK, så var det dumt. Skriv det på kontoen for livslærdom og gå videre.

Kjøp i butikk – som regel får du byttet

Selv om det ikke er en lovfestet rett, så tilbyr de fleste butikker bytte av varer. Ta en kikk nederst på kvittingen og se hva det står om betingelser der. Mange butikker gir deg pengene tilbake, men hvis ikke kan du ofte få en tilgodelapp. Selv om det ofte sies av salgsvarer ikke byttes, så er det ikke sikkert at det gjelder for black friday tilbudene. Derfor er det verdt å ta turen tilbake og sjekke med butikken.

selg på det private markedet

Hvis det er slik at du gjorde en god deal, så er veiledende pris på varen høyere enn det du gav for den. I så fall kan du kanskje klare å få like mye (eller mer) for den ved å videreselge den. Det kan være litt styr med folk som skal prute, ikke dukker opp som avtalt osv, men veldig ofte er det mulig å få solgt ting på nettet. Og selv om du ikke skulle få så mye som du selv ga for den, så kan du i alle fall begrense tapet.

Eller gi det bort i gave

Det sies av black friday skulle være starten på julegaveshoppingsesongen (For et ord! Er det i det hele tatt et ord??). Dette tipset vil vel komme litt an på hva du har kjøpt da, for de fleste gir ikke bort vanvittig dyre gaver til så mange (håper jeg i alle fall!). Men dersom du har handlet noe som kan passe til en du bruker å gi gave til, hvorfor ikke gi det videre? Selv om det ikke var perfekt for deg, så kanskje det er det for noen andre?

Dersom det ikke skulle passe til noen i din omgangskrets, så kanskje det kan gis til et ensomt juletre? Nå er vel akkurat denne kampanjen først og fremst rettet mot barn, men når det nærmer seg jul dukker det ofte opp ønsker om julegaver til voksne også. Tidligere har finn.no hatt en kategori for «hjelp til jul». Her hender det at det også dukker opp ungdommer som ønsker å gi julegave til sine foreldre. Så kanskje det du angrer på kan bli til glede for andre?

Handlet du på black friday, black week eller cyber monday? Og har du noen gang angret på det slikt kjøp? Hva gjorde du i så fall med det?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.