Hva handler jeg i Sverige?

De som ikke har opplevd harryhandelens gleder lurer på om det er noe særlig å spare på å kjøre over grensa og handle. Det er det definitivt. Etter at vi fikk holdbart.no på Jessheim er det blitt litt mindre attraktivt å reise over grensa etter billig mat, men da vi hadde besøk som ville over grensa var jeg ikke så vanskelig å be med. Skulle egentlig ikke ha noe, men…

«Harrytur? Nja, jeg skal egentlig ikke ha noe, men… jaja, jeg kan jo alltids bli med en tur». Noen timer senere ser det ut til at jeg skulle ha «litt» likevel.

Det er absolutt ikke alt som er billigere i Sverige, så man bør være litt oppmerksom på prisene. Og at det er varer man faktisk kommer til å bruke opp – det blir ikke billig hvis det blir kastet.. mange varer har kort holdbarhet på grensa, men det meste kan spises lenge etter utløpsdatoen.

Men hvis du lurer på hva du bør handle, så er dette mine beste harryhandletips:

Vin er vel ikke akkurat noen overraskelse at er billigere i Sverige? En flaske Tommasi Graticcio Appassionato er ca 45 kroner billigere i Sverige. Fyller du kvota har du nesten dekket bensinpengene – eller vær fler for å spare enda mer. Ser mange også kjøper øl på systembolaget. Utvalget er godt, men selv nøyer jeg meg med «folkøl» som er i butikken. (Og hvis du stusser over at flaska ser liten ut, så stemmer det. Skal jeg bort og ha med vin kan det være like greit med en liten flaske).

Glutenfritt! I Sverige har de ikke stønad for fordyret kost ved cøliaki, men gir istedenfor støtte til produsentene som dermed kan lage billigere mat og større variasjon. Dobbelt så bra for oss som bor nært grensa.

Ny type melmix jeg har fått anbefalt. Har ikke sett den i vanlig dagligvare her hjemme enda. Vanligvis kjøper jeg Semper i ulike varianter, men nå kjøpt jeg denne i tillegg. Planen er å teste den med kanelboller.

Vi spiser frokostblanding hver morgen. I Sverige får vi disse eskene som er ekstra store til omtrent samme pris som de vanlige hjemme.

Det føles helt feil å reise til Sverige for å kjøpe norsk laks, men det har blitt med noen pakker hjem de siste gangene – det er en stund siden sist fiskebilen var her. Jeg liker denne pakningen bedre – og den er behandlet i Norge. Torsken har jeg ikke kjøpt før, så kvaliteten vet jeg enda ikke. Men jeg skulle ønske den ikke hadde vært i Kina for bearbeiding. Jeg har kjøpt litt forskjellige frosne kyllingfileter i Sverige, og alle har vært helt greie, så da blir det den billigste som blir med hjem. Kjøtt er jo kjent at er rimeligere. Muligens går det på bekostning av dyrevelferd? Jeg må innrømme at jeg forsøker å lukke ørene, det er jo så billig…!

Også litt lørdagsgodt da. Alle vet at sukkeravgiften gjør at du kan kjøpe norsk godteri billigere i Sverige, men visste du at også sukkerfritt godteri er rundt halve prisen? Greit når man forsøker å begrense kaloriinnholdet litt.

Lett yoghurt i mange varianter. Jeg elsker utvalget, og jeg elsker at det kommer i kartong. Det må jo være bedre for miljøet? Hvorfor får vi ikke det i Norge? Vaniljeyoghurten hadde jeg en plan om å lage yoghurtis av, men det er visst en grunn for at kokkene bruker fett og sukker…Ingen fare, jeg skal nok få brukt det opp på annet vis.

Ungen er veldig glade i Danonino-drikken. Jeg er ikke spesielt glad i emballasjen (særlig ikke når de insisterer på å spare på dem. De bruker å forsvinne på mystisk vis innimellom…), men jeg bruker å kjøpe med noen når jeg er over. Salami går det også mye av hjemme hos oss, det er jo kjempegodt på ostesmørbrød. I bakgrunnen kan du også skimte kakemix, den er første gang jeg tester. Ferdig kakeglasur kjøper jeg ofte med meg, denne smaker nyyyydelig. Det fantes en del slike her også en stund, men nå synes jeg det er langt mellom hver gang jeg ser dem.

Også har du varer vi ikke har her hjemme. Som ferdig sjokoladekrem. Nå som høsten har kommet er det på tide med kakao, levende lys og varme pledd. Det er i førstnevnte jeg bruker sjokoladekrem.

Harryhandler du? Hva kjøper du i så fall med?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.