Photo by Estée Janssens on Unsplash

Ikke helt etter planen

Photo by Maarten van den Heuvel on Unsplash

Hverdagen er tilbake. Det er godt det også, jeg kan ikke si annet. Godt å komme tilbake til rutinene igjen. Å planlegge ukas middager er en del av rutinene min. Så søndag kveld var denne ukas meny klar. Men rutinene er visst ikke helt på plass enda. Det har i alle fall ikke gått helt etter planen…

Mannen har slått seg på slow cocking og har de siste helgene laget langkokt mat. På søndagen skulle vi ha burritobiff fra kokeboka som fikk han hekta. Men mørbraden jeg hadde kjøpt i Sverige dagen før ble aldri mør. Vi utsatte og utsatte middagen, men den var fortsatt umulig å skjære opp. Så vi endte opp med take-away fra McDonald’s mens gryta fikk stå i ovnen hele kvelden og natta.

Siden vi snakker om at ting ikke gikk etter planen kan jeg jo også nevne at da McDonald’s-duden kom ut med maten min spurte jeg om det var alt, og fikk bekreftet at det var det. Det var det ikke. Så jeg måtte ned igjen og hente de siste burgerne. Kald burger og søtpotetfries var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg som søndagsmiddag…

Søndagsmiddag på Mandag og kjøttfrimandag på tirsdag

Anyway, etter å hatt gryta i ovnen hele natta burde det være mulig å ha burritobiff på mandagen. Jeg liker ikke å kaste mat, men det viskelæret der gikk ikke an å spise. Jeg klarte ikke å skjære gjennom med vanlig kniv… så da ble det taco istedenfor.

Tirsdag skulle vi ha Spicy vegetarburger med hjemmebakte hamburgerbrød. Søren, jeg skulle jo bake hamburgerbrød på mandag. Det glemte jeg. Altså det er fullt mulig å kjøpe glutenfri hamburgerbrød, men nå hadde jeg jo liksom tenkt å bake dem. Men det er ikke noe problem – jeg bare omorganiserer uka og tar en annen middag. Vi framskynder onsdagens laks med couscous. Couscous var en stor favoritt hos eldstemann før han fikk cøliaki. Nå har jeg endelig fått fatt i glutenfri couscous, så denne må testes ut. Men vent nå litt, jeg har jo så mye kokte grønnsaker og poteter i kjøleskapet som må brukes opp. Det får blir monsterstappe og stekte poteter til istedenfor. Slenger sammen en deig til hamburgerbrødene slik at vi kan ta vegetarburgerne i morgen.

Onsdagssuksess?

På onsdager er det trening kl 17 for minstemann. Det betyr at middagslagingen må gå fort. Jeg får pommes fritesen i ovnen på litt høy temperatur og går i gang med burgeren. Søtpoteten som jeg hadde planlagt å bruke opp til denne retten har allerede forberedt sin flukt fra kjøleskapet – den er langt over holdbarheten. Nuvel, hvilke andre burgere kan vi lage fra samme side da tro? Jeg ender med en blanding av flere oppskrifter og lager en spicy linseburger. Verken smak eller konsistens blir perfekt, og ungene er ikke overbevist om denne burgeren. Misforstå meg rett, den er helt innafor (etter min mening), men ikke supergod. Fikk i det minste brukt opp litt av det tørre brødet i skuffen. (Og siden det gikk litt lite middag ble det vafler til kveldsmat – restene i matboksen i dag).

I dag sto det fiskesuppe på planen. Men med tidlige og påfølgende treninger fant jeg ut at det ville holde hardt. Tipper at entusiasmen for fiskesuppe sent på kvelden heller ikke er stor, så jeg endret den planen. Jeg tenkte kjappe ostesmørbrød før trening og en grønnsakssuppe med krutonger etterpå. Så får jeg brukt opp resten av brødet også. Ostesmørbrød ble det. Så begynte jeg å bake. Først rundstykker til suppa i kveld, deretter kanelsnurrer. Plutselig var treningene over, og det ble bare rundstykker med nugatti og kanelsnurrer til kveldsmat…

Nei, det går ikke alltid etter planen. Jeg forsøker igjen neste uke. Men jeg ser det er to ukedager som blir veldig hektisk siden jeg fortsatt sykler til og fra jobb (de fleste dagene). Det er selvsagt en utmerket unnskyldning for å droppe sykkelen de dagene – eller så kan jeg blir enda flinkere på å planlegge og forberede rask mat de dagene…

Please, fortell meg at det ikke alltid går etter planen hos deg heller!

One thought on “Ikke helt etter planen

  1. Julie Henriksen says:

    Ting går aldri helt etter planen her heller. Eller mer konkret: det er aldri noen plan! Er svært imponert over dere som har disiplin til å lage ukeplaner, så får det heller være at man ikke følger den til punkt og prikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.