Supersaftig eplekake – med eller uten gluten

Noe av det beste med høst er eplekake. Altså, vi har jo tilgang på epler hele året, men det er noe med det når eplene fra hagen er modne. Etterhvert får man kanskje også en følelse av at man burde bruke dem opp? Da er eplekake det første jeg tenker på. Men det går ikke mange epler av å putte litt eple på toppen av kaka liksom… Hvis ikke man har en oppskrift på en supersaftig eplekake med masse eplebiter i da…

I de aller fleste kaker er det ikke noe problem å erstatte hvetemel med glutenfritt mel (det er gjærbakst som er problemet). Slik er det i denne også. Bruk lik mengde glutenfritt mel som du ville brukt hvetemel.

Jeg bruker ofte å doble oppskriften for å få den litt høyere (men beholde samme mengde epler). I det siste har jeg laget enkel oppskrift – da går hele kaka på et måltid. Like greit, så blir jeg ikke fristet til å ta litt mer på kvelden…

Supersaftig eplekake

100g margarin
100g sukker
3 små egg
120g hvetemel/glutenfritt mel (jeg har brukt semper fin)
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ss sukker
10 små epler

Skrell og rens eplene. To av eplene skjæres i tynne skiver, resten deles i biter.
Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn eggene og bland deretter i mel og bakepulver. Rør inn eplebitene. Ha i en rund smurt form eller bruk bakepapir i.
Ha sukker og kanel på et fat og bland dette. Dypp begge sider av epleskivene i sukker- og kanelblandingen og legg skivene på toppen av kaka. Det som er igjen av blandingen drysses over kaka til slutt. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter.

Server lunken med vaniljeis, -kesam eller krem til.

Og vips var kaka borte… Tror jeg må lage enda en i helga…

Hva er din favoritt epleoppskrift?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.