Farvel sommer!

Geitramsen blomstrer i Hardanger i slutten av juli. Det er mulig det egentlig er ugress, men den er fin da!

For en del år siden ferierte vi i Alaska. Der ble vi fortalt at de hadde et høsttegn som sa at når geitramsen visnet kom høsten. Dagen etter at jeg ble fortalt det sank temperaturen med 10 grader og jeg så den første visne geitramsen der. En sur vind blåste rundt hjørnene, det var merkbart blitt høst helt plutselig. Etter det har dette tegnet vært et høsttegn for meg, men det har egentlig sjelden stemt her hjemme.

I år derimot føler jeg det stemmer ganske godt. Vi har hatt en lang, fantastisk sommer. Ferien(e) har vært fylt av opplevelser og sol. Vi avsluttet ferien med dresintur på Numedalsbanen. Her var geitramsen – og lufta – full av frø. Det er ikke lenger et nydelig rosa skue, men en hvit eng.

På nest siste feriedag har geitramsen blitt hvit. Sommeren er over. Det er egentlig greit.

Som vanlig når jeg ser avblomstret geitrams tenker jeg at sommeren er over. Vel, ferien er over nå, så det passer bra. Første dag på jobb og skole er «overstått», og hverdagen kan begynne igjen. Det blir godt det også (i alle fall når all feriebagasjen er pakket bort, foreløpig står det en del utover…).

Hva er ditt høsttegn?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.