Glutenfri sandwichis

Da vi fikk cøliakidiagnosen tenkte jeg at vi kom til å måtte lage veldig mye selv, men jeg har blitt positivt overrasket, det aller, aller meste kan kjøpes. Faktisk har vi spist mer ferdigmat de siste månedene enn vi noen gang har gjort før. En ting jeg derimot ikke har funnet er glutenfri sandwichis. Ryktene sier at det finnes i Italia og Spania, men de har ikke kommet helt hit opp.

Jeg fikk et tips om at man kunne lage selv ved å steke sjokoladekakemix i vaffeljern, men om smaken kanskje er (tilnærmet) lik, så er ikke formen det. Men gorojern har riktig fasong… Når en ide har satt seg i hodet mitt må jeg bare teste den ut. Jeg har ikke gorojern, men min mor har det, så jeg spurte pent om hun var veldig redd for det eller om jeg kunne få eksperimentere litt med hennes. Etter en grundige nedvasking (samt at vi andre spiser de første kakene) fikk jeg laget en porsjon med sjokoladekjeks av Toro sjokoladelangpanne. En stang med iskake man kan pynte selv var enkel å dele opp for å legge inni. Og vips hadde vi glutenfri sandwichis.

Så nå vurderer jeg om jeg skal stjele mormors gorojern eller om jeg må kjøpe mitt eget…

Abelone

P.S. Om de kan fryses ned ferdig montert er enda uavklart. Jeg har for øyeblikket tre is liggende i fryseren til testing, så resultatet der må jeg komme tilbake til.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.