Cookienes svakhet

Det hender at jeg ler litt av disse cookiene som sporer oss. Eller muligens irriterer jeg meg over dem? Det er jo umulig å unngå dem*, og «internet» vet mer om meg enn jeg liker å tenke på. Men svakheten deres er at de ikke vet når jeg har handlet noe.

cookies reklame for lesebrett

Skjermdump fra romeriketsblad – på andre lesebrett enn det jeg endte med å kjøpe

Nylig gikk e-bokleseren min i stå. Det er noen ting jeg ikke kan leve uten, e-bokleseren min er en av dem. Så jeg surfet litt rundt for å finne det perfekte lesebrettet. Om jeg har funnet det gjenstår enda å se, men et lesebrett er i alle fall både bestilt og levert. Annonsene har imidlertid ikke skjønt det enda, de foreslår fremdeles lesebrett for meg. Det tar nok ikke lang tid før den viser meg andre ting, men det er jo litt morsomt mens jeg «venter». For de går glipp av et enormt mersalgpotensiale!

Helt sikker på at du ikke trenger et lesebrett…?

Egentlig synes jeg nesten det er litt rart at ikke disse sporingscookiene er litt smartere. Sette et flagg i det jeg har kjøpt et produkt liksom. For med den informasjonen da kunne det begynne å bli virkelig interessant. For istedenfor å spørre meg om den varen jeg da allerede har kjøpt, kunne de gitt meg målrettet reklame for tilbehøret:
«Jaså, du har kjøpt lesebrett, da trenger du kanskje et cover til? Eller hva med noen bøker?»
«Jaha, du har kjøpt primus, da trenger du kanskje noen gryter? Eller litt real turmat? Kanskje en kokebok?».
«Ny bikini? Det skulle ikke vært et strandhåndkle hvor sanda renner gjennom eller en sånn sekk hvor du kan sitte behagelig? Kanskje en sånn strandsafe som ser ut som en solkremtube?»

En dag kommer vi kanskje dit. Spørsmålet er kanskje om det er en god ting?

Abelone

* Påstanden om at det er umulig å unngå cookies er ikke helt sann. Jeg har som du ser ikke blokkert cookies, men dersom du ønsker å gjøre det finner du en fin oppskrift hos howtogeek.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.