Ferieoutfit på Islandsreisen

Island er vilt, vakkert og vått. Og dessuten et veldig så populært reisemål i år. Men hva trenger man å pakke av klær egentlig? For å svare på det spørsmålet tenkte jeg å vise deg noen av mine antrekk fra våre to uker der oppe. Mens det har vært tidenes sommer her hjemme, så har ikke islendingene vært like heldige. Vi var uansett forberedt på det meste.

Dessverre har jeg ikke fotograf med meg, så disse bildene må gjøre nytten 😉

 

Ankomst Reykjavik. Jeg ser ut som en skikkelig turist med joggesko og allværsjakke. Det sies at de innfødte liker å kle seg pent i byen. Usikker på om det bare var andre turister i sentrum mens vi var der eller om det var været som gjorde det, men det var mye allværsjakker og regnklær mens vi befant oss i sentrum. Og om man skulle bli avslørt som turist, så er det kanskje ikke så farlig?
ullvang ullgenser, northpeak bukse med 10000mm vannsøyle og joggesko
Varmt og vanntett er et godt tips på Island: Ullvang ullgenser og turbukse fra Northpeak med 10 000 mm vannsøyle – det er faktisk mer enn regnbuksa mi har. Island er nå så turistifisert at joggesko kan brukes de fleste steder. Lurer du på hva jeg har under? Mer ull…
dagens antrekk: moods of norway ulltrøye, stormberg zip-off turbukseSelv på de gode dagene er ull en god plan. Jeg har skjønt det er viktig å støtte norsk design, så det har jeg forsøkt denne dagen: ulltrøye fra moods of Norway, turbukse fra Stormberg og sekk fra Bergans. (Jeg er ikke godt nok inne i norsk design til å vite om det finnes norske joggesko… I så fall burde jeg selvsagt hatt det…)
antrekk for våte dager: ullgenser, bugg og vanntett jakke. (gullfoss i bakgrunnen)
Igjen: vanntett er et must! Det er stor sjanse for at du møter noe regn. Dersom du gjør det, så er det også stor sannsynlighet for at det er vind samtidig – med andre ord: paraply er ubrukelig. I tillegg er buff og hansker som tåler vann et godt pakketips.
Men jeg skal ikke svartmale været på Island heller, det er ofte fint også. Riktignok brukte jeg ikke de to shortsene jeg hadde med, men det var shortsvær opptil flere dager.  Været skifter såpass fort og ofte, så det var lettere å bare brette opp buksa… (Jepp, det er ullsokker jeg har i fjellstøvlene her. På de fleste turistattraksjonene kan du fint gå med joggesko, dette bildet er fra da vi besteg Snæfell som er Islands høyeste fjelltopp uten isbre. Her var det umerket sti deler av veien og snø på toppen så tidlig i sesongen, så utenfor «allfarvei» bør man fortsatt ha gode sko)
lettkledd på vei til hot pot, bikini og fjellsko
Jeg hadde kanskje bommet litt på skotøyet da jeg hadde fjellstøvler til bikinien, jeg skal innrømme det. Et par enkle badesko eller flip-flopper hadde kanskje vært bedre når man skal løpe i kulda fram til den varme kilden. (Men bikini og håndduk bør definitivt pakkes med)
Ting har utviklet seg i løpet av de 18 årene siden første gang jeg var på Island – nå får man f.eks. varm kjeledress på når man skal på hvalsafari. Jeg hadde i grunnen kledd meg for å være på sjøen før jeg fikk på denne dressen, så det ble varmt nok… Er det forresten bare jeg som føler meg som en teletubbie når jeg får på kjeledress?

Skal du bare være i Reykjavik er nok ikke denne pakkelista nødvendig, det er litt lettere i byen, da kan man jo bare hoppe inn i nærmeste butikk dersom det blir for vått. Min anbefalinger likevel å komme seg ut av byen og oppleve andre deler av Island, de beste stedene ligger utenfor Reykjavik.

Hva har du hatt på deg i ferien? Synes du stil er viktigere enn komfort? Og kan de to kombineres?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.