Til slutt kan «en vakker dag» bli «for sent»

Man kan ikke leve hver dag som om den var den siste. Det blir for slitsomt. Jeg vet ikke om å gripe hver dag er nok til at man ved dagens slutt tenker at dersom dette var den siste, så ville man i alle fall dø lykkelig eller om det fortsatt vil være uoppfylte drømmer. For de fleste av oss har vel en formening om at vi har god tid. Som regel kommer det en dag i morgen, og en dag etter den igjen.

Jeg trodde jeg hadde all verdens tid. Da sjokoladepizzaen kom til salgs i fjor høst trengte jeg ikke løpe og kjøpe. Men vi skulle definitivt kjøpe det en helg og kose oss med den. Ukene gikk, en måned, så to. Så slo lynet ned her hjemme – en cøliakidiagnose forandret hverdagen. Selvfølgelig kunne jeg fortsatt ha kjøpt det til oss andre, men det føles ikke riktig. Altså, vi andre spiser selvsagt fortsatt mat med gluten, men å lage noe ekstra godt som et av barna ikke kan spise… Nei, i denne sammenhengen føltes det helt feil. «En vakker dag» var blitt «for sent». Hadde vi bare…

Det er kanskje ikke noe tap å gå glipp av sjokoladepizza, jeg har tross alt klart meg uten i 40 år. Men det var en av de tingene vi skulle gjøre «en vakker dag».

Cøliakien har egentlig vært overraskende lett å venne seg til. Det er ikke mange produkter vi ikke får tak i tilsvarende (eller bedre), og det har vært overraskende lite behov for hjemmebakst.

En snill mormor kjøpte sjokoladepizza til den andre gutten da han var på besøk hos henne alene – og ga den andre et løfte om at hun skulle forsøke å lage en glutenfri versjon senere. Eksperimentet satt på første forsøk, han som har smakt originalen hevder at denne smaker likt.

Så det ordnet seg for oss. Denne gangen. Men det er ikke sjokoladepizza som egentlig er poenget her. Poenget er at man ikke alltid har så mye tid som man tror, at forutsetninger kan endres underveis. Gjør det beste ut av hver dag, oppfyll drømmer!

Abelone

Facebook Comments

3 thoughts on “Til slutt kan «en vakker dag» bli «for sent»

  1. Naturmamma says:

    Du har helt rett! Jeg utsatte og utsatte noe, tenkte at det kommer alltid tid litt senere. Vel, det ble for sent! (og jeg snakker ikke om sjokoladepizza som for øvrig solgte så dårlig at den er trukket fra butikkene her. Jeg skjønner tegninga – sjokolade og pizza? veeeeel, nei det høres ikke så godt ut. haha)

  2. Fru Jacobsen - Ikke perfekt, men alltid ekte! says:

    Vet du, jeg har hatt den liggende i fryseren siden den kom. Og kastet den fordi den gikk ut på dato. 😛

    Jeg er også i mot utsettelser sånn egentlig, men så blir en haug av ting utsatt allikevel fordi livet skjer og man rekker rett og slett ikke over med fire barn og hverdag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.