En god unnskyldning for å spise is i dag

Det er ikke akkurat som om vi trenger noen unnskyldninger for spise is noen gang, og med temperaturene nå for tiden er det helt innafor med is hver dag! Men dersom du skulle ha behov for en unnskyldning, så er det altså sjokoladeisdagen i dag! Jeg sier i alle fall ikke nei takk til en is på sjokoladeisdagen!

Det letteste er selvsagt å kjøpe is ferdig. Men jeg lurer litt på om det er mulig å lage sjokoladesoftis? Umiddelbart finner jeg faktisk ingen oppskrifter på det. Jeg tror nesten jeg blir nødt til å bli en iskremforsker og teste dette. Tro om kakaopulver eller sjokoladesaus funker best? Hva med sjokoladebiter, vil det ødelegge oppskriften?

Et annet raskere (dersom du allerede har frossen banan. Et godt restemattips er å fryse brune bananer) alternativ er å lage «nicecream». For sjokoladesmak ville jeg brukt 2 frosne bananer, en god slump vaniljeyoghurt (ca 1 lite beger), et par spiseskjeer kakaopulver og evnt litt sukker ved behov. Alt i en blender og kjøre til en fin masse. Kanskje til og med røre inn noen hakkede sjokoladebiter til slutt? Denne er litt sunnere enn fløtevarianten også, og det er kanskje ikke så dumt hvis man spiser is hver dag slik jeg gjør for tiden…

Det ble ikke tid til noen store isprosjekter i dag, men det er slett ikke ille med is og jordbær heller…

Hvilken smak er din isfavoritt?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.