6 fantastiske kaker til 17.mai som alle kan bake

Hurra, det er mai! Og med mai kommer mange festdager og gode unnskyldninger for å bake. Jepp, jeg er glad i å bake – særlig dersom det er ryddig og rent kjøkken. På 17.mai har vi ofte kjøpt en del kakestykker ute og heller bare kost oss med dessert hjemme, men det er ikke like enkelt å kjøpe ute nå som en av oss på passe seg for gluten. Så i år må det nok bli baking. Guttene liker å hjelpe til på kjøkkenet, og da kan det passe perfekt med kaker som er enkle å lykkes med.

  1. Brownie dessert pizza Vi snakker browniepose, ostekrem og masse frukt. Enklere kan det nesten ikke bli.
  2. Flaggkake Jeg må innrømme at jeg ikke er overbevist om denne konditorfargen, så vurder eventuelt å bytte ut med Wilton for å få riktig farge.
  3. Pavlova til 17.mai har vært skikkelig populært har jeg skjønt. Hva med å lage dem i posjonssjonsstørrelse? (Selvsagt er det lov til å ta flere!!) Vil du ha enda mer farge kan du lage striper på marengsen.
  4. Det skal ikke mye pynt til før en helt vanlig sjokolademuffins plutselig er en festlig 17.mai cupcake.
  5. Skulle du som jeg en gang gjorde, ikke lykkes med muffinsene, så omdannes fort de til festelig cakepops. Dersom du ikke har avskjær eller mislykkede bakeprosjekter bak deg, så kan du også bruke marshmallows.
  6. Nonstop i nasjonalfargene var kun i salg i forbindelse med grunnlovsjubiletet, og de blå finnes ikke en gang i vanlig nonstopposer. Men m&m har fremdeles både blå, hvite og røde sjokolader, så da kan man lage «nonstop» cookies. Vil man pimpe dem litt ekstra, så kan man jo lage sandwichis av dem også. (Smarties har også, men de smelter litt i ovnen og blir ikke like fine som nonstop (i tillegg til at de inneholder gluten). Jeg har ikke testet med m&m).

Jeg har hørt at makroner skal være vanskelig (og den ene gangen jeg forsøkte ble de ikke helt bra), derfor tør jeg ikke ha dem på lista mi over kaker alle kan bake, men her er to søte makroner til 17.mai: en med blåbærfyll og en med ulik topp og bunn. Jeg vet jammen ikke hvilken som er min favoritt.

Baker du til 17.mai?

Abelone

 

Facebook Comments

2 thoughts on “6 fantastiske kaker til 17.mai som alle kan bake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.