Hva er det til middag? Uke 18

Mandager er en litt sånn elsk-hat dag. Jeg elsker at jeg føler det er en ny start hver eneste uke, men mandager har plutselig blitt den travleste dagen i uka med dobbelt opp av treninger og med det en og annen logistikkutfordringer. Resten av uka bruker heldigvis å være grei. Denne uka er nå ekstra deilig da, med bare en inneklemt arbeidsdag dag før det er en fridag. Elsker mai!

Mat må man ha, fridag eller ei, og siden vi neste uke kommer til å spise en del spise ut, går jeg for mye vegetar denne uka.

Mandag: Pølselapskaus

Jeg kuttet grønnsaker og lot den stå og koke i går mens vi spiste middag. Dermed kan jeg bare kutte opp pølsebiter og varme i dag, perfekt for travle dager!

Tirsdag: Ovnsbakt pad thai

Nudler var en favoritt før vi fikk cøliaki i huset. Jeg har slitt litt med å finne glutenfrie nudler, men nå har jeg fått fatt i flere typer, så det er på tide å teste disse.

1.mai er det flaggdag, da har jeg lyst til å teste ut disse feststemte muffinsene.

Onsdag: Spicy linseburgere

Det er tomt for glutenfrie hamburgerbrød i fryseren, så jeg må nok lage en ladning med det dagen før da. Det fine med glutenfri gjærbakst er at det ikke trenger heve like lenge som «vanlig» gjærdeig, så det går kjapt å få laget en posjon – dog ikke mens vi er sultne og vil ha middag en en gang.

Torsdag: Ovnsbakt torsk med sweet chilisaus

Jeg liker mat hvor jeg ikke egentlig trenger å gjøre noe særlig eller det blir et lite opphold før den er klar, derfor er det supert å ovnsbake ting. Da har jeg tid til å dekke bord og rydde kjøkkenet før maten er klar.

Fredag: Enchiladas

Vi har ikke noen tradisjon for taco på fredager, men denne uka blir det en tacovri. Oppskriften her har imidlertid alt for lite grønnsaker, så det blir definitivt fylt på med mer grønnsaker inne i lefsene før steking. Muligens bytter jeg ut kjøttet med vegetarkjøtt også. Og en stoooor bolle salat ved siden av.

Lørdag: Nøtteboller med potetmos

Disse nøttebollene lagde vi første gang da vi hadde testet vegetaruke i fjor. Det er første gang jeg skulle ønske lukt kunne deles på internett, for de både lukter nydelig. Smaker godt gjør de også, så denne har kommet inn i «standardutvalget» vårt. Tenker jeg serverer dem med potetmos og resten av salaten fra dagen før denne gangen.

Lørdag er det lov med litt ekstra kos, og jeg vurderer å forsøke meg på sjokolapper, bare glutenfri da selvsagt.

Søndag: Fiskekaker

De karristuede grønnsakene i oppskriften er ikke vi så glade i hos oss, så vi bytter ut det med kokte poteter og råkostsalat.

Planlegger du ukas middager? I så fall hva skal du spise denne uka?

Abelone

Facebook Comments

2 thoughts on “Hva er det til middag? Uke 18

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.