Min hemmelige ingrediens

Ungene skryter av smoothien min; den er visstnok så god at jeg kunne deltatt i en konkurranse med den. Hvordan får du den egentlig så god, spurte de. Jeg trakk fram en kartong fra kjøleskapet og viste dem min hemmelige ingrediens: en skvett vaniljesaus. Istedenfor å delta i en konkurranse deler jeg gjerne oppskriften på verdens beste smoothie.

Smoothie er ganske takknemlig da, det er stort sett bare å kaste det meste av frukt oppi bollen og knuse det. Selv frukt som har sett sine beste dager kan brukes her. Med bananer blir smoothien søtere jo brunere bananene er.

For en familieporsjon (ca 4 glass) med smoothie trenger jeg:

2 bananer
1/2 pose frosne bringebær eller skogsbær (det rare her er at uansett om posen er 300g eller 500 g, så bruker jeg en halv pose…)
1 boks prodpudding med vaniljesmak
1 skvett vaniljesaus Zero (underkant av 1 dl tipper jeg)
Eplejuice til passe konsistens

Ha alt i en bolle, mos med stavmikser. Hell opp i glass og nyt! Siden den har frosne bær holder den seg også godt i en flaske fram til lunsj. Ikke bare er smoothien god og sunn og siden det er litt ekstra proteiner i den, så metter den godt også.

Hva er din favorittkombinasjon i smoothie?

Abelone

Facebook Comments

2 thoughts on “Min hemmelige ingrediens

    • Abelone says:

      Det høres godt ut. Kiwi er også ganske bra – så lenge den ikke klør. Vet ikke om det er type eller modenhet eller hva det er som gjør det, men enkelte klør liksom i munn og hals.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.