Gå bananas på banandagen

Jeg er i overkant glad i temadager. I dag er det banandagen. Egentlig en helt unødvendig dag, enhver dag er perfekt for å bruke opp de brune bananene – #stoppmatsvinnet. Men dersom du, som meg, kan trenge litt påfyll av inspirasjon til hva du skal bruke bananer til; her er 12 oppskrifter hvor du kan gå bananas:

 1. Er det mulig å lage sunn sjokoladekjeks? Jepp!
 2. Bananpannekaker trenger vel ikke mer introduksjon? Kjapt, godt og kjempesunt.
 3. Yoghurtis eller nice cream som de sier på engelsk er blitt en favoritt hjemme hos oss. Så sunn at du kan ha is til dessert hver dag!
 4. Nå begynner jeg å lure, er det slik at dersom vi putter en banan i noe, så kaller vi den «sunn»? Denne sjokoladepudding er nemlig også sunn.
 5. Smoothie er nok kanskje det jeg lager aller mest av modne bananer, men å lage smoothie i to lag i forskjellig farger har jeg ikke tenkt på.
 6. Kaller vi det koppkake på norsk? Eller sier vi bare kake i kopp? Uansett, denne microkaken med banan og peanøtter høres nyyyydelig ut. Og den tar bare 6 minutter å lage!
 7. Glutenfritt banan og blåbærbrød? Yes please!
 8. Har forsøkt mange ganger, men jeg liker fortsatt ikke sushi. Denne banan og nutella «sushien» derimot tror jeg at jeg kan like…
 9. Muslibar er veldig kjekt å ha tilgjengelig når nøden blir stor. Akkurat disse  muslibarene kan jeg kanskje ikke påstå er sunne, alt for mye sukker til det, men med litt tilpasning kan de bli det.
 10. Skal jeg gå helt bananas i dag, så må det bli med stekte bananbiter og is. Nam!
 11. Også har du klassikeren banan på bål – eller grill om du vil, det funker like fint.
 12. Eller Cecilie Skogs variant. Jeg lager denne med pistasjenøtter og serverer med vaniljekesam.

Og hvis du trenger noe å synge på mens du lager bananmat, anbefaler jeg Svarte, svingende, salte bananer. Men ikke bli sur på meg når du får den på hjernen…

Er du like glad i bananer som en minion? Og hvordan spiser du dem helst?

Abelone

Facebook Comments

One thought on “Gå bananas på banandagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.