Anbefalt lesing – om barnebilder på Facebook, lekser og årets første sykkeltur

Etter en super helg gikk jeg rett i kjelleren – bokstavelig talt – vi har soverom der. Og der har jeg stort sett holdt meg i to dager etterpå. Ingen fare, formen er stigende, snart er jeg fit for fight igjen (vel, jeg tror jeg skulker trening denne uka. Trappa føltes som en gedigen fjelltopp i går, og jeg er fremdeles støl etter den «klatreturen»). Jeg orker ikke skrive noe særlig selv i dag, så jeg anbefaler heller noen andre artikler:

Hvorfor legger vi ut bilder av barna våre og hyller dem på facebook når de ikke selv har tilgang der? Selv har jeg vært svært tilbakeholden og legger ikke en gang ut bursdagshilsen til dem. Det hender jeg bekymrer meg for at de skal tolke det til at jeg ikke er stolt av dem den dagen de kan få Facebookkonto. Jeg tror ikke det, for jeg har forklart dem hvorfor jeg er streng om publisering av bilder og video, men hva om? Og er det slik at likes og kommentarer på andres bilder er en viktig del av privat nettverksbygging? Vil jeg i så fall falle utenfor nettverket dersom jeg ikke liker eller kommenterer?

Leksedebatten er i gang igjen. Hurra! 👏🏻 Jeg ser det ikke som kvalitetstid med barna å gjøre lekser sammen. Faktisk er det enkelte ganger så ille at jeg spøker (?) med å melde skolen til barnevernet for mishandling. Så jeg sier død over leksene! Men hvordan endrer vi det? Er det så enkelt som at vi foreldre nekter? Og tør vi gjøre det? Jeg sliter med å være den som baner vel, for hvilke konsekvenser har det for mitt barn?

I hele vinter, spesielt når jeg har ventet på bussen midt på natta tidlig på morgenen for å dra på trening har jeg gledet meg til sykkelsesongen starter. Nå nærmer det seg, og jeg ble minnet på at jeg har selektiv hukommelse når det gjelder årets første sykkeltur også. Men beretningen var i alle fall morsom nok til å få ei pjusk nesten 40-åring til å bryte ut i spontan latter i sykesenga.

Håper våren behandler deg bra. Har du lest noe bra i det siste?

Abelone

Facebook Comments

3 thoughts on “Anbefalt lesing – om barnebilder på Facebook, lekser og årets første sykkeltur

 1. Skogfrue says:

  Lekseproblematikken fikk en vakker løsning for oss: Vi byttet til Montessoriskole, og der har de ikke lekser. Eller skolesekk. Eller niste med på skolen, bortsett fra på turdag. Beste valget jeg har gjort! 🙂

  • Abelone says:

   Hørtes fristende ut, men skolen ligger litt for langt unna til at den egentlig er aktuell for oss.

 2. Lappeteppet/ Anja says:

  Hos oss er det nesten slik at om Vilde er effektiv på skolen så er det minimalt med lekser. Ida har noe mer. Vi hater det. Alle sammen. Steinerskolen.

  Bilder…. tveegget der…. men prøver at sosiale medier blir mer minnebok enn skrytevegg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.