Bildene jeg ikke tok

Et øyeblikk lukker jeg øynene og vender ansiktet mot sola. Jeg hører bare mine egne stavtak og svisjet fra skiene. Frisk luft i lungene. Ro. I et øyeblikk føler jeg at vi er alene i skogen. Jeg vil bevare følelsen. Bevare minnet. Jeg åpner øynene og fører hånden mot mobilen. Stopper på veien. Nei, tenker jeg. Denne turen skal være uten skjerm. Jeg trenger ikke dokumentere den med bilder. Den blir ikke mindre verdt om bildene bare befinner seg i hodet mitt.

Så jeg tok ikke bilde av langstrakte løyper. Med glitrende snø og strålende sol. Den blå himmelen som strekker seg uendelig over oss. Av trær som har bøyd seg av vekten av snøen eller de snødekte trekroner.

Det er herlig å se at den flotte vinteren i år har lokket ut folk som ikke ofte går på ski – og at utstyret ikke stopper dem. Jeg tok ikke bilde av 70-åringen med skisko fra 80-tallet og tjukke raggsokker utenpå skiklærne, men jeg var imponert og håper at jeg er i like god form når jeg blir 70.

Jeg var like imponert av 5-åringen som skøytet seg avgårde og gikk forbi meg (mens mine egne barn befant seg hjemme foran tv-en…). Det var så gøy å se en slik skiglede, den samme jeg selv har funnet i vinter.

Forsettet holdt hardt oppe på sletta da vi på vei opp så en tiur på myra. Det var et ganske fint motiv der med tiuren i toppen av et tre og en fuglehund med eieren på slep i dypsnøen. Enda vanskeligere på vei ned da den satt på bakken bare fem meter unna oss og hadde vært enkel å få et godt bilde av. Men jeg gledet meg over opplevelsen og ser på det som et vårtegn – snart skal han spille på den myra.

Jeg tok ikke bilder av varm kakao eller kvikklunsj. Av smilende ansikter, dagens utsikt, de fantastiske forholdene. Men jeg har dem lagret i minnet. Om noen år husker jeg kanskje ikke akkurat denne turen og hvor fantastisk den var. Men det er helt greit det også, den ga glede akkurat da.

Abelone

Facebook Comments

2 thoughts on “Bildene jeg ikke tok

    • Abelone says:

      Takk. Det var faktisk veldig godt å legge bort telefonen for en gang skyld, og siden jeg da ble så oppsatt på å være i nået, så ble jeg nok ekstra oppmerksom på det rundt meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.