Påskefrokost i en fei

Noen som er klar for påske? Det er i alle fall jeg! To barnebursdager i mars i tillegg til et par dugnader…  Jepp, jeg er klar som ett egg (og når jeg sier «klar» mener jeg både betydningen på Østlandet og i Trøndelag ;-)) På fredag var siste dugnad – påskefrokost for en skoleklasse. Hva er det som gjør en påskefrokost til nettopp det og ikke en vanlig frokost? Pynten selvsagt!

Jeg får nok aldri jobb som interiørkonsulent, men det jeg mangler på estetikk ta jeg igjen i kreativitet. Så her får du mine 5 kule pyntetips du fikser på få minutter:

1. Påskekyllingsaft

Klipp ut øyne og nebb av papir. Jeg har brukt teip for å feste dette og gule fjær på en drikkebeholder og fylt opp med gul saft. Enkelt, billig og veldig populært.

Drikkedispenser utkledd som kylling - enkelt og morsomt for ungene

Kyllingsaft var populært – og enkel å lage. Teip på øyne, nebb og gule fjær, fyll på med gul saft (tappekran på baksiden).

2.Påskeharens frokostblanding

Teip på øyne, øre, snute og værhår samt en bomullsdott på baksiden av et Norgesglass, fyll på med frokostblanding.

Påskeharens frokostblanding hører til på en påskefrokost Påskeharens frokostblanding hører til på en påskefrokost
Ungene syntes det var dritkult (heldigvis var det ingen som tenkte på at akkurat denne typen frokostblanding kunne være harelort ;-))

 

3. Lysende egg

Lysende egg og andre påskeegg som pynt på påskebordet

Litt pynt på bordet hører med, og pintrestideen med falske telys i plastegg fungerte bra – men hadde vært enda bedre dersom det var mørkt ute. Denne skal jeg helt klart teste igjen senere i påska på kveldstid.

4. Påskeegg er fine serveringsskåler

Kle dem gjerne med litt aluminiumsfolie på innsiden dersom du har frukt med mye væske i. Flere butikker har slått seg på priskrig på smågrønnsaker, så nå er det bare å fråtse!

5.Eggvest

Jeg burde ikke foreslå eggvest, det er jo plastikk som smeltes utenpå egget, men det er billig moro da. Og veldig dekorativt. Alternativt kan man farge egg med konditorfarge, det er både billig og dekorativt.

Er enhver frokost i påska påskefrokost eller trenger du også litt pynt?

Abelone

2 thoughts on “Påskefrokost i en fei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.