10 påskefristelser som er for søte til å ikke prøves

Det er litt rart, jul har hele adventstiden hvor vi gleder oss. Påske er en minst like viktig høytid sett i kristen sammenheng, det var jo da alle synder ble gjort opp for. Så hvorfor blir den avspist med «påskeuka»? En uke vi ofte er bortreist og derfor ikke gidder pynte hjemme eller gjøre noe ekstra. Det blir liksom bare store mengder med smågodt og noen egg. Vi trenger en påske-advent. Påvent?

Jeg veldig i påskemodus for dagen. Tidsoptimist som alltid. Bare en barnebursdag og to dugnader igjen før påske… Spørs om det blir tid til påskekos før det er overstått… Men det er lov å håpe?

10 fristende oppskrifter på påskegodt

  1. Sjokolademuffins med gulrot inni
  2. Fylte jordbær med påskeharer Eneste problemet er at jeg aldri har sett slike kjeks til salgs her hjemme, så her må det i så fall bakes først. Kyllingforma har et par år vært den mest populære til pepperkaker,
  3. Peanøttsmøregg høres veldig godt ut.
  4. Google translate nekter å oversette deviled, men jeg tror det må bli djevelske egg på norsk. Jeg har aldri smakt det, men disse er så søte at tror jeg bare blir nødt.
  5. En annen ting vi ikke har her hjemme er ferdig kanelbolledeig, så for å lage disse søte påskeharene må det nok bakes selv. Men med så fint resultat vil jeg si at det ikke er noe problem. (Oppdatering 2019: det finnes nå ferdig kanelbolledeig – for de som tåler gluten…)
  6. Disse jordbærene, jeg mener gulerøttene ser også bare sykt fristende ut.
  7. Påskeharens spor
  8. Påskegodt - glutenfri oreokjeks dyppet i farget sjokolade og pyntet med øyne og nebb. Tidligere i vinter viste Tine hvordan man kan lage softis i snø. Kan man lage softis, så kan man lage milkshake også. Så hvorfor ikke lage en med påskevri?
  9. Disse oreokyllingene så jeg på i fjor uten å få gjort. Kanskje jeg får gjort det i år?
  10. Som man reder ligger man, men jeg tror man ligger godt i dette havregrynredet. Også så enkelt da gitt. (En «stick» er forøvrig 113 gram.)

Er du enig i at vi burde innføre «påvent» før påske? Og lager du noe ekstra påskegodt til påske eller holder det med smågodt?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.