Vulkankake – superenkelt og sykt god

Det var muligens litt dårlig planlegging å få begge barna i mars… På den andre siden, det er godt å være ferdig med det da. Kakebakingen er kanskje noe av det morsomste med hele bursdagen, men jeg har en tendens til å bli sittende oppe lenge dagen før for å bli ferdig med kaka og forbanne prosjektet underveis. I år fikk jeg heldigvis en enkel bestilling – vulkankake.

Det er en ganske takknemlig jobb å lage bursdagskake til barn da, selv om det ikke ser ut som det man selv har tenkt seg, så bruker de å være veldig fornøyd med resultatet. Det var bursdagsgutten denne gangen også. Og jeg vil påstå at dette kanskje er det enkleste bursdagskaken jeg noen gang har laget. Jeg mener, en vulkan, den skal være litt skjev den! Og i følge et par av gjestene var den «sykt god».

Google fant en oppskrift som lovte å være saftig, myk og med masse sjokoladesmak, men *kremt* det var muligens litt dårlig planlegging å ikke ha bestemt seg før baking hvilken oppskrift jeg skulle bruke. Det var verken toro lys miks eller rømme i huset, men ryktet om at man alltid må følge glutenfri oppskrifter til punkt og prikke viser seg å ikke stemme. Jeg hadde egentlig regnet med å ha kakerester hele helga, men kake forsvant på bare to serveringer. Det er ganske godt gjort på en langpanne, så det var nok ikke bare gjesten som syntes det var sykt god.

3 egg
300g flytende smør
6 dl sukker
1 pk semper finmix
2 ts natron
2 ts vaniljepaste
2 dl skummet kulturmelk
6 ss kakao
3,5 dl vann

Ha alt i en bolle og rør til klumpfri røre. Hell i en liten langpanne kledd med bakepapir. Røra er veldig flytende, men da jevner den seg i alle fall godt ut i forma selv. Stek midt i ovnen på 160 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Skjær ut tre sirkler og stable oppå hverandre. Bruk avskjæret og stable rundt for å jevne ut sidene.

Glasur:
2 pk philadelphia melkesjokoladeost
100 g melis
vann til passe konsisens

Glasuren kan også gjerne være litt flytende, da kan du helle den på toppen og la det renne nedover (men ikke så mye at alt havner i en dam nederst da…). Smør ut der det er behov. Sett i kjøleskap slik at det rekker å stivne før du tar på sjokoladen.

Pynt:
2 plater hvit sjokolade
1 ss cocosa
Konditorfarge
Svart kakepynt evnt mørke sjokoladebiter

Smelt sjokoladen sammen med kokosfettet. Del i to og farg med konditorfarge. Hell flytende sjokolade på toppen og la det renne nedover kaka. Dryss over mørk kakepynt som aske før sjokoladen har stivnet. Putt gjerne inn en isfakkel i midten for å få wow-effekt.

 

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.