Sykt god smuldrepai

Når vi er på hytta spiser vi mye dessert. Det begynte vel med at jeg lokket med dessert på tur, og etterhvert har jeg tatt det med meg inn og kost meg med å eksperimentere med å lage ting på hytta. Det er noe med at det angivelig er litt vanskelig, men det viser seg ofte at største hinderet ligger i hodet mitt. (Her er det kanskje på sin plass å nevne at å «hytta» er av den gode, gamle typen med sommervann (som ikke har vært koblet på de siste tre årene) og solcellepanel… Det gir noen utfordringer, men vi har pusset opp en del de siste årene, og det er gøy å holde på på kjøkkenet nå).

Jeg har lagd smuldrepai i stekepanne tidligere, det funker overraskende bra, men siden vi har fått gasskomfyr måtte jeg jo forsøke der også. Jeg ser jeg fortsatt har litt å gå på for å få toppen gylden. Neste gang tenker jeg å forsøke å steke toppingen litt i stekepanne først. Alternativt dekke forma med aluminiumsfolie for å holde varmen inne? Men smaken var det ikke noe å utsette på, paien var helt nydelig!

3 epler, skrelt og delt i biter
1 lite beger blåbær
100 g havregryn
75 g sukker
2 ss smør (eller bremykt som var det jeg hadde tilgjengelig)
2 ts kanel

Smør forma og strø over 1 ss av sukkeret. Legg eplebiter og blåbær i forma. Bland sammen havregryn, resten av sukkeret, kanel og smør delt i små biter. Rør sammen. Hvis du vil forsøke forbedringen jeg tenker på, stek dette litt i en panne, men dersom du har vanlig komfyr med over- og undervarme trenger du ikke det. Strø toppingen over frukten og stek på rundt 180 grader i 20 minutter. Server med vaniljekesam evnt vaniljeis, -saus eller -yoghurt.

Til tross for at jeg ikke fikk toppingen gylden var det tommel opp fra familien på denne. At det er enkelt og lager lite oppvask er pluss i min bok.

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.