Hva er det til middag?

Allerede i uke 3 i det nye året, og det begynner (nesten) å bli en vane å skrive 2018. Til tross for en egentlig ganske rolig helg var vi opptil flere i husstanden som syntes at helga er for kort i dag morges. Vi skal ikke mer enn en generasjon tilbake i tid før lørdag også var en arbeidsdag, i alle fall en halv en, godt vi ikke fremdeles er der! Jeg forsøkte å trøste med at det ikke er lenge til vinterferien, men siden jeg ikke kjøpte argumentet selv er jeg i tvil om ungene ble mer overbevist enn meg…

Jeg har skjønt at middagsinspirasjon er populært, så nå tenkte jeg å hive meg med og fortelle hva vi skal ha til middag denne uken. Før jul slet jeg med at fryserne (ops, ja, vi har to fryseskap) var stappfulle og er i ferd med å bli en matkirkegård. Så nå har jeg satt i gang et prosjekt med å spise oss ut av fryserne. «Den har vi hørt før» var det noen i husstanden som bemerket. Jeg tar det selvsagt som en utfordring! Hadde jeg likt lister hadde jeg selvsagt laget meg fine lister med oversikt over hva som befinner seg i fryseren, men jeg hater slike lister. For når du har tatt noe ut, da blir det uorden i lista. Og i det øyeblikket man stryker noe fordi det er spist opp kan du være sikker på at det kommer på tilbud og så fyller man opp igjen. Eller kanskje det bare er meg? Hvis noen har et genialt system, tips meg gjerne. For øyeblikket driver jeg og tenker whiteboard eller plastmappe man kan skrive på. Eller kan man kanskje skrive rett på fryseren med whiteboardpenn? Dette må jeg sjekke ut!).

Uken starter denne uke med restefest. Litt lasagne, noen kjøttboller, en god del komle og pølse. For lite for en middag, men til sammen blir det nok. Særlig med litt grønnsaker til. Vi har ofte kalt restemåltidene for tapas, hva, det er jo mange små retter… I dag omtalte jeg det istedenfor som restefest. Blir litt mer stas enn kjedelig rester da. Har vurdert å trekke den enda lenger med stripyntet bord og partyhatter. Det sies man ikke får mer moro enn man lager selv, men konkluderer med at egentlig litt greit å skille mellom hverdag og fest. Slutten av uka er jeg mer usikker på mottakelsen på. Pai er det svært sjelden vi har, men vi har en del røykelaks i fryseren (som egentlig er alt for god for en pai!!), så da jeg kom over oppskrift på det fant jeg ut at det må vi prøve. Det positive er at det er en utmerket unnskyldning for å ha røykelaks og eggerøre til frokost på søndag, da blir jo dette bare rester som jeg er flink til å utnytte. 😉

Hva står på menyen hos dere denne uka?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.