Verdien av en krone

En krone er alltid en krone, ikke sant? Den kan aldri har en annen verdi? Går jeg i butikken, så har det selvsagt ikke det, men selv en krone kan få en helt annen sentimentalverdi.

Til jul fikk jeg denne tegningen fra lillebror. På baksiden hadde han teipet en krone, tatt fra hans egen lommebok. Han sparer til noe, men likevel valgte han å bruke penger på julegaver. Ikke mye i mange målestokker, men i prosent av hans beholdning er det mer. Og det gjør julegaven ekstra verdifull for meg. Vi lo av overtakelse og oppfinnsomheten hans på juleaften, det var jo ganske kreativt av en 7-åring. Nå henger bildet på kjøkkenet, og jeg smiler hver gang jeg går forbi. Det er veldig julete, så jeg tenker at jeg burde ta det ned, men siden jeg smiler når jeg ser på det, så jeg lar det henge en stund til. Tenk at en krone kan gi så mange smil. Og jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor, men faktum er, en krone er ikke alltid bare en krone.

Fra storebroren fikk jeg en stressball. (Akkurat den jeg ønsket meg da jeg var med å lage dem faktisk 😉) Den er ikke dyr, og hendene lukter ballong etter bruk, men den er perfekt. Det har vært en del hektiske dager med mye armer og bein i det siste, da er det greit å ta et par minutter og roe ned hodet av og til. Men jeg klarer ikke bare sitte helt uvirksom heller, så da er stress All perfekt. Eller når jeg har et problem, kjøre stolen litt bakover fra skjermen og klemme litt på stressballen mens jeg får et annet perspektiv. Rart hvordan det at du fikler med ett eller annet gjør at du får et annet fokus – og plutselig finner løsningen.

I følge konmari finnes det statistikk som sier vi bruker rundt en halv time daglig på å lete etter ting. Fullt så ille er det ikke på mitt kontor (i alle fall ikke i det fysiske kaoset, verre å finne igjen dokumenter på fellesområder). Men et rotete kontor stresser meg faktisk, så jeg håper jeg snart får ryddet det igjen. En vakker dag…

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.