Restedessert

Tiden rett etter jul gir noen ekstra utfordringer. Når man ønsker å starte ett nytt og sunnere liv, men fremdeles har rester igjen i kjøleskapet…  Det har vært stort fokus på matsvinn, og man vil jo være miljøbevisst og spise opp restene. I mitt tilfelle var det heldigvis snakk om søte rester, så det er vel ikke tvil om at det sunne livet får vente litt til da? Det er jo uansett ikke lurt å starte 1.januar…!

Så da ble det en skikkelig restedessert i helga for å spise ut jula. Med utgangspunkt i Pers ostekake lagde jeg en fromasjvariant i posisjonsskåler. De kan med fordel lages litt mindre enn jeg gjorde, en porsjon var i overkant stor, men hvis du har samme type rester som meg anbefaler jeg denne.

150 g tørre julekaker (her er det brukt pepperkaker og krumkaker)
75 g margarin
1 dl saft
2 dl vann
6 plater gelatin
100 g melis
1/3 l rømme
1/3 l kremfløte

Gelatin bløtlegges slik det står på pakka og røres deretter ut i saft og vann. Avkjøl.
Knus kjeks fint og tilsett smeltet margarin. Press blandingen i bunnen var formene og sett kaldt.
Pisk fløte til krem. Rør forsiktig inn rømme, melis og saft.
Hell blandingen opp i formene og la den stå noen timer i kjøleskapet. Her var den klar på ca 1,5 time, men det kommer nok an på størrelse, hvor varmt vann du bruker i safta og hvordan du avkjøler etterpå. Pynt med sjokolade (sjokolade er aldri feil!) eller friske bær. Ser også for meg at sjokolade i blandingen må være veldig godt.

fromasj, dessert, rester

Med denne ble jeg kvitt julekakene, rømmen, fløte, resten av en pakke gelatin, sjokoladedråpene. Og med det kan vi vel si at vi har spist ut jula. Nå er det bare restene av fenalåret igjen. Lurer på om det er mulig å koke suppe på fenalår? Det får jeg forsøke til helga!

Har du spist ut jula?

Abelone

Facebook Comments

4 thoughts on “Restedessert

  1. frodith says:

    Jeg har ikke hatt noe spesielt til jul, så kan vel ikke si jeg har spist ut… Men SPISE gjør jeg hele tida 😀 Denne så deilig ut da 🙂

    • Abelone says:

      Hvis man ikke har hatt noe spesielt kan man vel like gjerne si det at gikk fort å spise ut jula?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.