Nesten perfekt kokebok

Jeg har en haug med oppskrifter rundt omkring. Løse lapper det er skrevet noe på, et bilde fra et ukeblad, noe finner jeg på nettet. Noen vil jeg lagre fordi jeg vil prøve dem «en vakker dag». Andre har jeg brukt mange ganger, men hvilken kokebok var de i nå igjen, og hvilke endringer var det jeg gjorde sist? Dette systemet fungerer ikke optimalt! Så i lang tid har jeg jaktet på den perfekte kokebokappen. Jeg har lest mange anmeldelser, jeg har forsøkt et utall (det er vel fremdeles en 5-6 forskjellige apper på telefonen min). Det er fordeler og ulemper ved alle.

Noen kan skanne bilde og bruke tekstgjenkjenning, de fleste dessverre dårlige på norsk. I noen vil en hver oppskrift bli tilgjengelig for alle brukere, og det ønsker man kanskje ikke med gamle familieoppskrifter (for ikke snakke om at man ikke har rettigheter til oppskriften)? Det holder i grunnen for meg at jeg har tilgang. Onenote kunne selvsagt løse det problemet ved at man legger inn bilder, det må jo ikke digitaliseres 100%, men merkelig nok har jeg aldri blitt helt hjertevenn med onenote.

Oppskriftskort fra paprika recipe managerMen nå har jeg endelig funnet den. Den nesten perfekte kokebokappen: Paprika Recipe Manager. Den koster 33 kroner i siste versjon, men det er den verdt. Måltidsplanleggeren og generering av handleliste er nok til å forsvare prisen. Den raske lagringen av oppskrifter, mulighet for å kategorisere og mulighet for å gi stjerner etter hvor bra oppskriften er gjør den perfekt for meg.

Nå i januar er det ofte fokus på å spare penger. Det først tipset som kommer handler nesten alltid om måltidsplanlegging slik at man slipper daglige turer i butikken. Selv er jeg ikke særlig glad i å gå innom butikken på vei hjem, men i perioder hvor vi ikke har planlagt måltidene skjer nettopp det. Det er alltid ett eller annet vi mangler. Småkjøp blir dyrere, og uansett – tid er penger.

Når jeg har planlagt ukens middager derimot klarer jeg meg stort sett med en tur i butikken. Før jul her planla jeg faktisk en hel måned på forhånd og handlet inn til. Ferskvarer som melk og frukt og grønt måtte jeg selvsagt spe på med, men alt av tørre varer eller frysevarer kjøpte jeg inn. Ulempen ble at jeg manglet så lite at jeg ikke syntes jeg kunne bestille det på matbutikkene på nettet… Ja, også hadde jeg ikke helt tatt høyde for hva jeg ville bake før jula da.

Jeg skal innrømme det, jeg har slitt litt med kalenderen. Men nå har jeg endelig klart å få satt opp slik at jeg også får eksportert planen til en middagskalender. Denne har hele familien tilgang til, og dermed trenger jeg ikke lenger svare på hva vi skal ha til middag, det står i kalenderen.

Hvis bare den kan begynne å legge inn oppskrifter utfra bilder og kobles sammen med nettmatbutikken slik at forslag til varer legges i handlekurva, da blir appen perfekt. Ja, også kunne pc-utgaven vært litt bedre. Jeg har bare sett på prøveversjonen, her må det nemlig betales per platform, og det synes jeg ikke den er verdt. Det er av og til litt knotete å holde på på mobilen for å lagre oppskrifter, men utfra prisen er det greit nok.

Hvordan planlegger du måltider? Og hvordan ser din perfekte kokebok ut?

Abelonefacebook, facebook logo, logo, website iconinstagram, instagram logo, logo, website icon

Facebook Comments

2 thoughts on “Nesten perfekt kokebok

    • Abelone says:

      Hvis det funker er det jo ikke noe i veien for et analogt system. Jeg blir sur når jeg må lete etter ting (og enda surere dersom jeg må tilbake på butikken fordi jeg ikke har alle ingediensene). Derfor er det perfekt for meg å alltid ha med oppskriftene mine. (Men egentlig er jeg skikkelig misunnelig på de som har flotte bullet jornal. De er så fine, så jeg har også lyst på – men inntil de blir digitale tror jeg det er best at jeg dropper det).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.