Generasjon kan’ke vente

Har vi blitt en utålmodig generasjon? Har vi blitt så godt vant at det ikke lenger er behov for å vente? Vet vi at vi kan påvirke, flytt fjell, få det slik vi vil nesten uansett?

Vi venter sjelden på nye episoder i en serie, vi streamer heller hele sesonger. Vil vi ikke vente med å kjøpe den sofaen eller telefonen vi egentlig ikke har råd til er det lett å trekke et kredittkort. Gidder vi ikke vente på resultatet av slanking, eller gjøre arbeidet, er det bare å legge seg under kniven.

Hele adventstiden har blitt rød framfor lilla. Vi går på flere julebord og spiser julemat i store deler av desember. Pepperkakene og julebrusen kommer i butikken i slutten av oktober, og selv om de fleste mener at det er alt for tidlig, så serveres det i ulike sosiale sammenhenger fra den tiden. For vi må jo kose oss litt. Hvorfor skal vi vente? Hvorfor skal vi bare spise snop på lørdager? Kanskje har det med kjøpekraft å gjøre? Vi har råd, og tilgangen på billige ting er stor. Vi orker ikke vente. Og så blir vi lei.

Jeg leste et sted «det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som er viktig, men mellom nyttår og jul». Problemet er bare at dette ble sagt i starten av desember og jula tydeligvis allerede var i gang. Jeg hører på Facebook at flere er så lei av rødt og nisser at de kaster ut alt av julepynt 2.juledag. Og jeg tar meg i å undre på om det er et dårlig tegn. Om dette er et symptom på at vi har blitt en generasjon som ikke orker å vente. Er det slik at vi har blitt en generasjon som krever umiddelbar tilfredsstillelse av våre behov. Og om så, er det et problem? Eller er det helt greit?

Facebook Comments

3 thoughts on “Generasjon kan’ke vente

 1. Avdelingholt/ Anja Holt says:

  Her er advent lilla og jula rød. Jeg går all in med både tre og nisser 1.desember men den kastes ikke ut før nytt år er i gang. Den ryddes gjerne vekk før jeg starter å jobbe, men dette er av praktiske hensyn for at jeg skal slippe bale med det når hverdagen starter. Dessuten kommer vaskedamen 2.januar, tenker hun skal få jobbe for pengene denne økta….. ojojoj….

 2. Anne-Helene says:

  Gratulerer med ny url!

  Jeg fortsetter å følge deg via bloglovin’, men det hadde vært fint å få oppdateringer per epost siden jeg knapt nok bruker bloglovin’ mer. Kommer du til å legge inn en sånn få-oppdateringer-via-epost-knapp?

  • Abelone says:

   Takk. Er det lov å spørre hvorfor du ikke bruker bloglovin lenger? (Grunnen til at jeg spør er at jeg lurer på om de også har endret algorimen sin, synes jeg misser en del oppdateringer der, så lurer på om det bare er meg eller om det er flere som opplever det samme?)

   Har fått lagt inn mulighet for å abonnere via e-post nå. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.