4 kjappe konfekter til jul

IMG_1219I går gikk jeg på en liten adventskalendersmell. I kalenderen sto det at vi skulle tjuvsmake på årets julegodt. Da jeg la den lappen i kalenderen var jeg sikker på at vi var ferdig med alt av julegodteri lenge før dette tidspunktet. Men vi hadde faktisk ikke laget en eneste sort med godteri enda.

Nå var jo planen egentlig å gjøre det veldig enkelt i år siden vi skulle reise bort i jula, men så forandret vi plutselig planene. Og dermed blir det helt tradisjonell jul. Å lage julegodt er en del av den tradisjonelle jula, det hører liksom med det. Så da var det bare å sette i gang da.

Peppermyntekonfekt

1 eggehvite
250 gr melis
2-3 dråper peppermynteolje

Pisk eggehviten lett sammen, bland i melis og peppermynteolje. Jeg bruker å ha en halvstiv konsistens slik at det er greit å putte det i en sprøyteposer og lage topper. Deretter pynter vi med en nonstop på hver topp. Settes kaldt til de stivner og oppbevares kjølig i tett boks etterpå. Ungene synes dette er det aller beste julegodtet.

mozartkulerMozartkuler

Nougat
Marsipan
Sjokolade
Glitrende kakepynt

En liten bit nougat rulles inn i en større bit marsipan og dyppes deretter i smeltet sjokolade. For en ekstra fin finish pynter vi med glitrende kakepynt. Lag gjerne marsipanen under, den er litt mindre søt enn mye av kjøpemarsipanen. Dette er min absolutte favoritt!

Hjemmelaget marsipan
500 g skåldede mandler
350 g melis
1 eggehviteMarsipan skal helst ha skåldede mandler, men om man ikke har tid til å vente et døgn på tørking går det fint med skall også (eventuelt kan man kanskje tørke i stekeovnen?) Mal mandlene, jeg bruker tupperware sin fusion master med fint rivjern, og synes jeg det er fint nok revet etter bare en runde. Kna eggehvite, melis og mandel godt sammen. Tilsett eventuelt konditorfarge dersom du ønsker det, og form figurer.
Rocky road

Sjokolade
Smørbukk eller Dumle karameller
Mini marshmallows (eller avskjær om du lager egne)
Peanøtter eller pistasjenøtter

Rocky road er perfekt å lage helt til slutt slik at du får brukt opp rester av smeltet sjokolade. Grovhakk karameller og nøtter, bland i smeltet sjokolade. Ta utover en liten form med bakepapir i bunnen. La stå kjølig  slik at det stivner og del deretter opp i biter.

Lager du julegodt? I så fall hva?

Abelone

facebook, facebook logo, logo, website iconinstagram, instagram logo, logo, website icon

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.