Grov kransekake på en time

Kransekakeringer i produksjonVet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid innbilt meg at kransekake er vanskelig å lage. Men det hører liksom med på festbordet. Derfor har jeg brukt å kjøpe kransekake til jul. I fjor bestemte jeg meg for å forsøke å lage selv. Det gikk så bra, at allerede etter et år regner jeg dette for å være tradisjon.

De sier at riktig redskap er halve jobben, og med tupperware sin fusionmaster er det overraskende fort gjort. Ubeskjedent nok vil jeg påstå at den er mye bedre enn kjøpekaka også. Etter å ha kuttet litt ned på sukker synes jeg liksom alt har blitt for søtt, men denne er akkurat passe. Jeg husker at ei venninne fortalte om en oppskrift hvor man ikke trengte skålde mandler da vi var unge. Siden jeg liker det enkelt, er jo det bare helt perfekt for meg! Mange oppskrifter sier at du skal skilde halvparten, den eneste forskjellen er hvor mørk kransekaka blir. Men det er vel slik i mandler som mye annet at alle de gode stoffene sitter i skallet?

Fusionmaster

Å trille jevne ringer er ikke bare-bare. Med pølsestapperen derimot er det det.

For å lage superkjapp kransekake trenger du:

1,2 kg mandler
600 g melis
4 eggehviter

Mandlene males to runder i fint rivjern til fusionmaster. Deretter blander jeg det med melis og eggehviter i kjøkkenmaskin. For å få den skikkelig seig og god kan den gjerne stå kjølig over natta og deretter varmes forsiktig opp i en gryte før man lager ringer. Tilsett eventuelt flere eggehviter ved behov dagen derpå.

Nå kommer det gode trikset mitt: Med pølsestapperen på fusionmasteren lager du pølser. Smør og strø forma med semulegryn (eller glutenfritt mel – jeg forsøkte uten strø i år, og da satt det seg litt fast) som legges i ringene, da blir de jevne og fine. Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

Grov og god. Ikke bli skremt av fargen forresten, den blir lysere når den blir stekt. Så sant jeg klarer å la være å spise opp deigen før den havner i stekeovnen da…

Så gjenstår det bare å skaffe smellbong-bonger og flagg. I fjor kjøpte jeg noen som var nesten dyrere enn en ferdigkjøpt og ferdigpyntet kake. I år har jeg vært flink å kjøpe billigere i god tid. Om jeg bare klarer å komme på hvor jeg la dem da…

Abelone

facebook, facebook logo, logo, website iconinstagram, instagram logo, logo, website icon

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.