Julemarengs

I fjor postet jeg dette bildet på instagram – perfekte juletremarengs (jeg er beskjeden som vanlig). Marengs er kanskje ikke en typisk julekake, men disse er så søte at de passer perfekt inn på kakebordet mitt. Så forleden dag tenkte jeg at jeg skulle gjenta bragden. Vel, det gikk ikke helt etter planen. Men jeg deler fjorårets prosjekt likevel, for smaken er det ikke noe å si på.

Kvelden #bakeprosjekt #juletre #marengs #supersøte (om jeg kan få si det selv). #7slagtiljul

A post shared by Abelone (@abelonelaurine) on

Marengs har liksom fått det litt på seg at de er så vanskelige å lage. En kollega påsto at man burde ha metallbolle for å få det til. Jeg har bare plast, men det går normalt helt fint å få eggehvittene stive. Det er viktig at utstyret er helt, helt rent, så jeg bruker alltid å vaske det med såpe rett før jeg skal vispe.

Marengs:
2 eggehviter
125g sukker
Grønn konditorfarge
Kakepynt formet som stjerne og kuler

Pisk eggehviter til de begynner å få hvitt, halvstivt skum. Tilsett deretter sukker litt og litt og pisk til røra er stiv og blank. Min tante lærte på husmorskolen at når man skulle piske eggehvitter og sukker stivt skulle du kunne skrive navnet på kjæresten din og dersom du kunne skrive hele navnet uten at det skled sammen var den ferdig. (Hun var svært fornøyd med at kjæresten het Ole, det gikk raskt å skrive. Det var visst noen med lengere navn på kjærester som ble stående å piske veldig mye lenger). Så kan man tilsette konditorfarge. Det var her jeg gjorde feil i år, jeg ville ha det bare litt mørkere og litt mørkere og litt mørkere. Til slutt nektet røra å bli stivt uansett hvor mye jeg pisket. Kanskje hadde det funket bedre med konditorfarge i geleform? Eller i alle fall litt mindre væske. Anyway. Ta røra i sprøytepose med stjernetipp, press ut fine juletrær. Pynt med stjerne og kuler og stek på 100 grader varmluft i ca 1,5 time. De er ferdige, altså krispy utside og litt seige inni, når de lett slipper bakepapiret når du forsøker å løfte dem. La brettet stå i ovnen på ettervarmen.

Marengs er gode som de er, eller enda bedre sammen med is og rørte bær. Årets produksjon egner seg kanskje best til det. De juletrærne ble litt vindskjeve liksom. Men smaken er det ingenting å si på. Og jeg har ikke gitt opp, snart skal jeg gjøre et nytt forsøk!

Abelonefacebook, facebook logo, logo, website iconinstagram, instagram logo, logo, website icon

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.