Et glimt av min ønskeliste

Det blir påstått at jeg er vanskelig å finne på gaver til. Kan ikke skjønne det, jeg ønsker meg jo masse! Her er for eksempel 10 av tingene på min ønskeliste:

Ønskeliste, faksimile fra produsentene

Et utvalg fra min ønskeliste, det finnes mer på lista selvsagt. Og om jeg skulle få noe annet enn det som står på lista, så blir jeg glad for det også. Foto: Produsentene

Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke å lage pasta selv, men jeg gidder ikke kjevle, så derfor ønsker jeg meg pastarulle til kenwooden. Og skal man først forsøke seg, så kan man vel like gjerne ta med kutterne også? Det er jo billigere å kjøpe alle tre i samme pakke enn hver for seg… 😉

Er ganske sikker på at mannen ikke setter pris på ønsket mitt om enda en kjøkkenmaskin, men en sånn actifry hadde vært kjekt. Tenk å kunne fritere nesten uten fett! Jeg elsker pommes frites, men det er ikke til å stikke under en stol at de billige i frysedisken inneholder en ganske mye fett. Det er lettere alternativer også selvsagt, men hjemmelaget smaker som regel aller best (det eneste unntaket jeg kan komme på er vaniljesaus), så tenk å kunne lage det selv!

Vi har en første generasjons appleTV. Den begynner å dra på åra, men den funker. Den bare mangler noe funksjonalitet. For øyeblikket har vi en nettverkskabel liggende midt over stuegulvet, så at den er trådløs gjør den fristende! (At jeg også har en cromecast som nesten ikke er i bruk i tillegg er selvsagt helt uvesentlig i denne sammenhengen…!)

Det skjer litt på turutstyrfronten. Så selv om tursekken min ikke er utslitt, så har jeg lyst på en ny. Har forelsket meg i Bergans Rondane 65l. Frontåpning, bedre bæresystem og feste for vandrestaver, ja takk! Skiene mine er heller ikke egentlig utslitt, jeg har bare lyst til å oppgradere fordi det har kommet en ny og bedre modell. Smøring av ski har jeg aldri fått helt dreisen på, så jeg ønsker meg smørefrie ski med innebygde feller. Jeg har fått bekreftet fra sikre kilder at det er helt innafor å ha både felleski og andre ski, så da så. (Den eneste betenkeligheten jeg har er at for å få riktig spenn må man være litt nøye på vekta. Da er det kanskje ikke optimalt å kjøpe ski før man er der man skal være vektmessig?)

Har også lyst til å bytte ut pulsklokka mi. Den jeg har fungerer den, men jeg har veldig lyst på pulsmåling på arma. Er så lei av dette beltet. Men jeg vil ikke gi slipp på gps i klokka heller. Har lest en del tester, og fitbit ionic kommer svært godt ut, i alle fall mer enn god nok for meg som bare er hobbymosjonist. Så hvis jeg oppgraderer til den, så kan jeg selge den jeg har (sier hun som har både nike fuelband og polar loop første generasjon liggende i skuffen som jeg skulle selge når jeg så at jeg var fornøyd med den nye klokka).

Sunbell er enda et produkt jeg strengt tatt ikke trenger, men bare har veldig lyst på. Jeg mener, kom igjen, det er en solcellelampe og en lader i ett – og kjøp av den gir penger til strømprosjekt i u-land. Men om den er særlig god? Vel, sannsynligvis er stikkontakten i veggen bedre for å lade mobilen, og de fleste lampene i huset lyser trolig bedre. Og dessuten er den for upraktisk å ha med på tur. Men den er søt da!

Jeg har vel egentlig nok ullgensre også. Eller kan man egentlig ha for mange av det? Men Ullvang Rav i to farger er veldig lekker. Jeg liker godt glidelås i halsen, og det har ikke noen av de genserne jeg har hjemme. Jeg er villig til å bytte ut en fleecegenser eller to mot denne. Ull er bedre enn fleece i veldig mange sammenhenger; varmer selvom den skulle bli våt, slipper ikke ut microfiber i vaskemaskina, svettelukt setter seg ikke. I det hele tatt, det vil være en god gjerning  å bytte ut fleece med ull (nå har jeg snart klart å overtale meg selv til å kjøpe den allerede før jul!)

Av en eller annen merkelig grunn er det nesten alltid tom for votter i skuffen min. Riktig nok har jeg kvittet meg med alle single og hullete votter, men det var da fremdeles en del par igjen. Men i skuffen er de ikke. Så jo, her trengs det påfyll. Det samme gjelder tynne ullsokker. Etter å ha kastet ut de slarkete ullsokkene var det ikke så mange par igjen. Nå på vinteren, og særlig dersom det blir kaldt, er det deilig å ha ullsokker. De tykke strikkesokkene er gode til sitt bruk, men inni skoene, der er tynne ullsokker gull.

Foruten votter og ullsokker er disse tingene dyrere enn de fleste gir meg til jul. Og det er kanske litt roten til påstanden om at jeg ikke ønsker meg noe. Det har kanskje blitt et problem at vi har så god råd at vi kjøper det vi trenger av småtteri når vi trenger det? Og dermed blir det til at vi kjøper noe som mottakeren egentlig ikke trenger. Det er ikke en gang sikkert at det er noe hun ønsker seg. Og da kan det vel fort bli slik at boden blir et viktig rom slik det er i videoen under…

Det er koselig med gaver, det er ikke det. Jeg blir glad for gavene jeg får, jeg er takknemlig når noen ønsker å gi meg noe. Men jeg har vel egentlig alt det jeg trenger og vel så det av ting. Så det jeg ønsker med aller, aller mest er tid. Tid sammen. Et godt måltid, en tur i skogen, se et teaterstykke sammen, en spillkveld, et glass vin mens vi løser verdens problemer. Det er bare en ting jeg ikke kan få for mye av; venner og tid sammen med de jeg bryr meg om.

Hva ønsker du deg til jul?

Abelone

facebook, facebook logo, logo, website iconinstagram, instagram logo, logo, website icon

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.