Julens søteste nisseboller

Janne er en skikkelig morsom dame. Dersom du ikke har vært innom bloggen hennes enda, så bør du sporenstreks ta turen. Tipset kommer med lattergaranti.

Men hun har også seriøse innlegg selvsagt. Som da hun for et par dager siden viste hun hvordan man lager nisseboller (og riktignok forsøker å overbevise om at dette er rene slankebollene med all denne frukten😂). Noe sånt har jeg aldri sett før, men himmel så gøyalt! Jeg var bare nødt til å prøve!

Nissebolle, gjærbakstNylig fikk vi cøliaki i huset, så alle mine bakeprosjekter er for tiden glutenfrie. Jeg skylder selvsagt på det når resultatet ikke ser akkurat ut som originalen 😉 Uansett godt nok, og det falt i smak hos ungene.

Oppskrift på deig fant jeg hos tine, men med litt modereringer. Jeg hadde vaniljekesam som holdt på å gå ut på dato, og det jeg har lest om glutenfrigjærbakst sier at det er lurt å lage forsats (altså væske, gjær, fiberhusk og honning). Siden jeg er ganske utålmodig og glutenfribakst ikke tåler flere hevingen særlig godt (i følge samme kilde), er egentlig dette perfekt for meg. Jeg kunne begynne å jobbe med en gang og bare la dem etterheve. 👍🏻

Deigen var god å jobbe med, men til tross for at det var dobbelt så mye kardemomme som i oppskriften synes jeg nok det var litt lite smak. Manglet liksom ett eller annet. Usikker på hva, så jeg får tenke litt på det. Kanskje jeg kan finne en «julesmak» på noe vis?

Resultatet ble uansett morsomt:

Nissebolle Og fersk gjærbakst en vanlig tirsdag i desember er ikke det verste man kan få.

Har du gjærbakst i desember eller holder du deg til de 7 tradisjonelle?

Abelone

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.