Hallo verden

Den første oppgaven man får når man skal lære å programmere er å få det til å stå “Hallo world” på skjermen. Og det er jo egentlig ganske passende når jeg nå starter en ny blogg å presentere meg. Hallo verden, her er jeg.

Abelone“Jeg” er altså Abelone Laurine, ei 39 år gammel IT-jente. Utdannet innen IT altså, i fall det var noen tvil, mote har jeg svært lite greie på. Jeg er mer opptatt av funksjon og komfort enn av hva som ser stilig ut. Yrket mitt er en viktig del av identiteten min, men mest av alt er jeg nok likevel mamma. Jeg har to gutter, turboprisen på 10 år og lillebror på 7 år. Det sies at man må gjøre noe 10 000 ganger for å bli flink til noe. Hvis det stemmer begynner jeg å nærme meg å bli en skikkelig god mamma 😉

Jeg er en 40-årskrise waiting to happen. Vel, siden tidsklemma begynner å klemme litt mindre etterhvert nå som barna har blitt større er kanskje ikke det det verste? Men egentlig føler jeg at jeg er på et ganske godt sted i livet. Jeg har familie, jobb, hus, bil og snart en ferdig oppusset hytte. Ingen hund desverre, vi er flere allergikere i huset, så dyrehold begrenses til gullfisk og hybelkaniner. Jeg prøver å ikke sammenlikne meg med andre, det er mye lettere å være god nok da. Det er alltid noen som er bedre enn deg til ulike ting, og det er nok lettere å finne disse andre etter at internett ble allemannseie. Men vi er alle gode nok dersom vi forsøker å være den beste versjonen av oss selv. Det er helt ok med posesaus og ferdig kakebunn. Det enkle er ofte det beste!

Mange ser nok på meg som flink pike, for jeg er engasjert, både bak tastaturet og «virkelige» liv. Jeg synes som mangt og mye, og er ikke redd for å stå fram. Skjønt, jeg synes det er lettere å kjempe en kamp for andre enn for meg selv. Jeg kommer av og til i dilemma om hvor vidt jeg bør si fra eller ikke. Skal man stilltiende akseptere urett eller bør man ta kampen hver gang?

Med et rotete hus og aktive barn er ikke fritid et stort problem. Men når jeg har fritid liker jeg å lese bøker. Jeg har gått fra papir, via ipad og kindle paperwhite til Icarus e-reader. Jeg leser det meste, men chicklit og krim er favorittsjanger. De tunge bøkene får jeg spare til jeg har bedre tid. Brettspill er en annen aktivitet jeg liker godt, men desverre blir den ofte ukonkurrert med TV’n til tross for at vi har en helt haug med brettspill. Ryktene sier at jeg er like dårlig vinner som taper, jeg stiller meg selvsagt helt uforstående til dette ryktet!

Jeg liker å si jeg er friluftsmenneske, og det er jeg jo egentlig, men helst i godt vær. Jeg liker ikke å bli våt og kald, og dessuten er det jo så mye annet som frister. Jeg vet at man bør tenke lavterskel, men på våte dager (som jeg synes det har vært i overkant mye av i det siste) er selv den terskel for høy. Vi forsøker å få til en langtur i året da, men når sant skal sies har det vært “litt” lenger enn ett år mellom hver gang… Det er likevel de minne som sitter best og som vi stadig vender tilbake til, så det er ikke tvil om at turopplevelsene er av de beste.

Det snakkes stadig om at man må finne sin nisje når man blogger. Jeg har enda ikke funnet min nisje. Jeg er ikke bare opptatt av ett tema, det er flere ting jeg brenner for. Hva jeg er opptatt av forandrer seg også med tiden. Det er liksom ikke like aktuelt lenger med bleieavvenning og peppagris. Miljøvern, god mat og en lykkelig hverdag derimot er alltid aktuelt. Men jeg er ikke bare ett tema, og det tror jeg ikke du er heller.

Abelone

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge